Blog

smink alapozás mesterfokon

Mire figyelj oda, ha te saját magad készíted a sminkedet a fotózásotokra 2. rész

Hogy készítsd el a saját sminkedet cikkünk előző részében már megismerkedhettél a tökéletes smink elkészítésének pár alapvető és fontos trükkjével. Ebben a részben az alapozásról, kontúrozásról, a szem és száj sminkjének elkészítéséről lesz bővebben szó, arról, mire figyelj oda, ha tökéletes végeredményt szeretnél elérni akár otthon saját magad is.

smink alapozás mesterfokon

Ahhoz, hogy az alapozód tökéletesen igazodjon a bőrödhöz elengedhetetlen a megfelelő bőrápolás, és egy jó minőségű alapozó, ami színben is tökéletesen harmonizál a bőröd színéhez.


De melyik a számodra tökéletes szín?

Hiszen a boltok polcai tele vannak rengeteg különböző árnyalatú sárgás (meleg), semleges, és rózsás (hideg) tónusú alapozókkal.
Azt, hogy Neked melyikre van szükséged, könnyen el tudod dönteni, ha megnézed a vénáid színét.
Ha a csuklód belső oldalán található vénáid lilás vagy kékes színűek, akkor a hideg típusba tartozol, számodra a porcelán (rózsás) tónusú alapozó fog kelleni.
Ha vénáid zöld vagy olíva árnyalatúak, akkor a meleg típusba tartozol, neked a sárgás (meleg) tónusú alapozó lesz a megfelelő.
Ha nehezen tudod beazonosítani a vénáid színét, akkor nagy valószínűséggel neked a semleges tónusú alapozó fog legjobban illeszkedni a bőrödhöz.
warm
neutral

Fontos tudnod azt is, hogy milyen bőrtípusba tartozol. Száraz, Normál, Kombinált, Zsíros.

Érzékeny a bőröd?

Vedd figyelembe alapozó vásárlásakor, mert a végeredmény szempontjából nagyon nem mindegy, hogy ha például száraz a bőröd és felteszel rá egy mattító hatású alapozót…

Alapozódat próbáld lehetőség szerint egységesen felvinni és figyelj arra, hogy ne legyen sötétebb a nyakadnál. Figyelj oda arra is, hogy ne csak az áll vonaláig kend fel, hanem a füleket és nyakat, dekoltázst se hagyd ki (igaz ez ruha függ a fotózáson viselt ruhától is).

Vigyázz arra, hogy az alapozód ne foltosan vidd fel, ha nagyon zsíros a bőröd vagy nagyon tartós hatást szeretnél, használj az alapozó felvitele előtt primert, ami fixálja és matton tartja sminkedet egész nap.

Az alapozódat felvitel után porpúderrel vagy kompakt púderrel mindig fixáld le, és a fotózásodra mindenképpen vigyed magaddal azt.

alapozó

Ha esetleg pigmentfoltok, aknék, piros foltok találhatók a bőrödön és az alapozód nem tudja elfedni őket, használj az alapozó felvitele előtt korrektort.

De nézzük, hogy melyikre milyen színt vigyél fel!

Pigmentfoltokra natúr színek, a bőr színénél egy árnyalattal világosabb tónust használva könnyen elfedhetők a pigmentfoltok, a sötétebb árnyalatokkal pedig a pigmenthiányos területek, fehér foltok orvosolhatók.

Aknék, piros foltok (rozácea) zöld színnel tudod ezeket a foltokat halványítani.

Lilás, kékes foltok barack, narancs árnyalattal tudod elfedni őket

Napjainkban igen nagy divat az arc formázása, kontúrozása, és erre a piac rengeteg bronzosított és highlightert kínál.
Érdemes azonban figyelembe venned, hogy milyen az arcbőröd színe, mert a valóságban egy sötét kontúrvonal látszódni fog a világos bőrszíneden és olyan hatást fog kelteni, mintha piszkos lenne az arcod.
Ha világos a bőröd, akkor használj különböző árnyalatú préselt púdereket erre a célra, korrektort vagy folyékony alapozót, aminek több a színválasztéka.
A cél az, hogy finoman formázzuk az arcot, kiemeljük a szép tulajdonságokat – ezt kell figyelembe venned amikor elkészíted a sminked.

Tipikus szemhéjfestési hibák, erre figyelj oda, hogy ezt te ne kövesd el

Összeszedtem nektek azokat a leggyakoribb szemfestési hibákat, amikkel a munkám során találkoztam és el tudják rontani a sminkedet.
Az a tapasztalatom, hogy a szem festése okozza a legnagyobb gondot a napi sminkelési rutinban.
A leggyakrabban előforduló hibákat írom le Neked, hogy ezzel segítsem munkádat önmagad sminkelése során.

Akkor nézzük is!


A szemhéj vonalának meghúzásánál figyelj oda, hogy ne fess magadnak szomorú szemeket.
Csukott szemmel, amikor megrajzolod a vonalat, egyenesnek tűnik, azonban, ha kinyitod a szemedet, akkor láthatod, hogy a vonal nem felfelé, hanem lefelé konyul.
Hogy ezt elkerüld, nyitott szemmel kezd el megrajzolni a felső pilla tő vonalát. Ennek első lépése a dőlésszög megrajzolása.
Az alsó szemhéjad ívét képzeletben hosszabbítsd meg, majd ceruzával a valóságban is meghosszabbítod ezt a vonalat, addig, ameddig szeretnéd.
Majd csukd le a szemedet és rajzold meg a felső pillák ívét is.

Ügyelj arra, hogy mindkét szemeden egyforma vastagságú és ívű tus vonalat húzzál.

Tus vonaladat, ha meghúzod az alsó szempiláidon az éles, kontúros hatást fog eredményezni.
Helyette használj, szemceruzát vagy szemhéj púdert.

Akár szemceruzát, szemhéjtust, szemhéj púdert használsz sminked elkészítésénél, mindig ügyelj arra, hogy a szempilláid tövére is vagyis a szempillavonaladra is kerüljön a ceruzából, szemhéjpúderből.

A szempilla spirálodat se hagyd ki, mert nélküle a szemek nem olyan igézőek.

Figyelj oda arra, hogy a szempillákat a töveitől fesd át, valamint arra is, hogy ne legyen összeragadt „pókszempilla”.

A vízvonal behúzása sem előnyös, mert minden sötét szín szűkíti a szemeket ez akkor mutat szépen, ha körülötte van smink.
Ehelyett válaszd azt a megoldást, hogy az alsó és felső szempilla tövedet emeled ki.

Figyelj oda arra is, hogy ne ragadjon vagy tapadjon fel a felső szemhéjadra a ceruzád vagy tusod: mindig fixáld le a ceruzádat egy kis szemhéj púderrel
pók effektus, csináld jól a sminkedet
Legalább két színt vigyél fel a szemhéjadra, és figyelj arra, hogy a festéket egyenletesen vidd fel, szempillák tővére is kerüljön belőle. Szükséged lesz egy világos és egy árnyékoló színre, amivel ki tudod alakítani a tökéletes szemformádat.

A szemfestéket soha ne a csupasz bőrödre vidd fel, hanem legyen rajta alapozó, vagy korrektor, esetleg primer is, ami rögzít, és nem engedi, hogy megcsússzon a festéked és a szemceruzád.

Tökéletes száj

Szájfestés során fontos, hogy soha ne rajzold túl az ajakívedet, ha nagyítani szeretnéd ajkaidat, akkor a te saját ívedet rajzold át többször.
Ahol nem egységes az ajak formája (ahol esetleg kicsit keskenyebb, nem pont olyan az íve, mint a másik oldalnak) ott egyszerűen javítsd ki szájkontúr ceruza segítségével.
Korrektorozd le az ajkaidat, hogy tartósabb legyen a hatás és, hogy szép egyenletes legyen az ajkaidnak az íve.
A kontúrceruzával ne csak az ajkaid ívét rajzold meg, hanem nyugodtan töltsd ki az ajkaidat is.
Ecsettel vidd fel a rúzsodat, és fixáld le egy kis por púderrel.
száj smink

Ezek voltak a legfontosabb mozzanatai a tökéletes smink elkészítésének. Ezek tudatában már könnyebben és jobbra tudod megcsinálni a saját sminkedet!
Érdemes a lépéseket türelmesen begyakorolni, ne aggódj, ha elsőre esetleg nem pont úgy sikerül, ahogyan szeretted volna, a megfelelő rutin kialakításával egyre ragyogóbb sminket fogsz tudni elkészíteni otthon saját magad.Elérhetőségek

Nyitvatartás

  • Hétfő - Csütörtök
    10:00 – 18:00
  • Péntek
    11:00 – 19:00
  • Szombat-Vasárnap
    09:00 – 16:00