Blog

fotózás

Mire figyelj oda, ha te saját magad készíted a sminkedet a fotózásotokra 1. rész

Üdvözöllek Téged! Ez a blogcikk segít Neked abban, hogy mire figyelj oda akkor, ha Te saját magad készíted el sminkedet a jegyes vagy akár a kreatív fotózásodra. A tánácsokat olvasd át és készülj a legjobb fotózásotokra!

Elsősorban fontos eldöntened, hogy stúdióban vagy pedig szabadtéren szeretnéd-e megtartani, illetve azt is, hogy milyen stílusú lesz a fotózásod (pl.: elegáns, romantikus, sportos, laza…).

Azért is ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen ezek alapján fogod kiválasztani a helyszínt és állítod össze saját magadnak és a párodnak is, hogy milyen színű és stílusú ruhákat viseljetek majd.

A ruhák kiválasztása mellett érdemes odafigyelni arra is, hogy teljes megjelenésed, beleértve a frizurád, a sminked, és egyéb kiegészítőid – amiket magaddal viszel e nemes napra, passzoljanak a fotózás témájához.Tehát akkor kezdjünk is bele!

Létfontosságú tudnod, hogy a fotózásod szabadtéren vagy pedig stúdióban esetleg múzeumban, kastélyban fog elkészülni.

Miért is fontos ez?

A fényviszonyok miatt, hisz mindkét helyen más a fénynek az erőssége, míg az egyik helyen természetes addig a másik helyen mesterséges esetleg szűrt fénnyel találkozunk. Fotózásotokra pedig ennek megfelelően kell felkészülni!

Ez a sminked erősségét is befolyásolja, hiszen a természetes, nagyon erős fények fakóvá teszik a színeket és – ami bent pl.: egy szoba tükrében szépen látszik, az lehet, hogy kint a természetben nem.

És akkor nézzük is, hogy mik azok a kritikus pontok, amire érdemes odafigyelned.

Bőröd előkészítése

A tökéletes sminkhez elengedhetetlen, hogy bőröd is a lehető legjobb formáját mutassa, hiszen, mint festményeknél a vászon, itt sem mindegy, hogy milyen alapra dolgozunk. Közvetlenül az alapozód felvitele előtt tisztítsd meg a bőrödet arctisztító tejjel, majd ezután következik a tonik és végül mindig használj egy nagyon könnyű hidratáló krémet, ami gyorsan felszívódik a bőrödbe. Érdemes odafigyelned arra, hogy bőrödet ne csak bizonyos alkalmak előtt ápold, hanem folyamatosan figyelj oda rá a mindennapokban is. Ajánlatos havonta egyszer kozmetikushoz járnod, akivel együtt igen szép, látványos eredményt tudtok elérni a bőröd változásában. Kozmetikai kezelésre itt tudsz bejelentkezni hozzám.

Egy ápolt, szépen formára szedett szemöldök tökéletes kereted ad és kiemeli arcodat és szemeidet.
Fordíts kiemelt figyelmet szemöldökeid formázására, ha otthon saját magad készíted el, vagy pedig bízd szakemberre, aki szépen formára tudja szedni a szemöldöködet, hogy szemeid szép nyitottá váljanak tőle.
Ne ijedj meg attól, ma már az sem gond, hogy ha szemöldököd túl hiányos, létezik rá több féle technika is, hogy sűrűbbnek hasson a szemöldököd.
Amikor szemöldöködet fested, ügyelj arra, hogy ne használj nagyon éles vonásokat és mindig satírozd el a rajzolt vonalakat.
Mindig száliránnyal megegyezően rajzolj.
Szemöldököd elkészítésénél figyelj oda arra, hogy természetes hatású legyen, és ne legyen jóval sötétebb a hajad színénél.
Ha szeretnéd mégis inkább szakemberre bízni szemöldököd formázását, keress bátran.
A folytatásban részletesen átbeszéljük a tökéletes alapozás és kontúrozás fortélyait, valamint azt, hogy hogyan készítheted el a ragyogó szem- és tartós, tökéletesre formázott szájsminked. 

szemöldök smink, előkészítés a fotózásotokra


Elérhetőségek

Nyitvatartás

  • Hétfő - Csütörtök
    10:00 – 18:00
  • Péntek
    11:00 – 19:00
  • Szombat-Vasárnap
    09:00 – 16:00