Blog

smink erőssége fontos a fényképeken

A TOP 5 leggyakoribb hiba, amit kerülj el, hogy profi fényképek készüljenek rólad

A többségünk nem jár hetente fényképészhez, hogy profi fényképek készüljenek róla. Így ha erre kerül a sor, nem árt alaposan felkészülni az eseményre, hogy a végeredménnyel teljes mértékben elégedettek lehessünk. Gondolom te is szeretnéd a legelőnyösebb arcod mutatni az elkészült képeken, hogy azt bátran meg tudd mutatni másoknak is, akár a családod körében, akár a közösségi oldaladon. Cikkünkben a TOP 5 leggyakrabban elkövetett hibával foglalkozunk kicsit bővebben, hogy te már ezekbe ne eshess bele.

#1 Zsírosan fénylő arc

Az elkészült profi fotókon a szép tiszta és matt bőr mutat a legjobban. Az egyik legalapvetőbb hiba, ha a smink ellenére az arcod felfénylik és a fotókon zsírosan ragyog. A profi smink ellenére is megeshet, hogy a meleg, párás időjárás vagy műtermi levegő, esetleg csupán az izgatottságod miatt az arcod kifényesedik, ami az egész fotózást tönkreteheti. Ugyebár te sem szeretnél egy kisebb vagyont kifizetni a profi fényképekért, hogy utána azokon úgy nézz ki, mint aki maratont futott éppen az előbb.

Hogy ezt elkerüld, vidd magaddal púderodat a fotózásra is és púderozd át arcodat mielőtt a fényképezőgép elé állsz. Kérd meg párodat vagy a fotóst is, hogy szóljon, ha ez újra szükségessé válik.

#2 Fogak állapota

Hogy fesztelenül tudj a kamera előtt pózolni, nem árt, ha a fogaid is a legjobb oldalukat mutatják. A fogközökbe beszorult ételmaradék valljuk be, nem túl esztétikus és nagyban rontja az elkészült képek minőségét is. Alaposan tisztítsd meg őket a fotózás előtt, és lehetőleg aznap ne nagyon fogyassz erős színező hatással rendelkező ételeket, italokat (tea, kávé, vörösbor).

Ha erősebb színű rúzst viselsz a fotózáson, arra is ügyelj, hogy az nehogy összefogja fogaidat, mert ez sem kelt túl jó benyomást. Érdemes magadnál tartani egy kis tükröt és nedves törlőkendőt, hogy folyamatosan ellenőrizni tudd fogaid, frizurás és sminked állapotát.

#3 Testtartás

Az utóbbi időben nagyon népszerűek a közösségi médiában azok az „előtte-utána” képek, ahol edzők vagy táncosok mutatják be, hogy csupán a testtartás megváltoztatásával egy pillanat alatt milyen különbségeket lehet elérni megjelenésünkben. Egy helyesen kiválasztott és kivitelezett pózban nem csak pár kilóval könnyebbnek és feszesebbnek tűnhet testünk, de az elkészült képek kisugárzása is jelentősen megnőhet.

A helyes testtartáshoz állj egyenesen, húzd be a hasad, kicsit feszítsd meg, de csak annyira, hogy ne feszülj be tőle és kapj levegőt. Az állad enyhén emeld meg, a fejtetőddel nyújtózkodj a plafon felé. A vállaiddal körözz hátra párszor, ezzel fellazítva a vállizmokat, majd a legmagasabb pontról lazán egy hátra félkörrel zárd össze a lapockáidat.

Ha szeretnél egy pár kilót lecsalni a képeken, akkor soha ne állj a kamerának pont szemben, inkább a testeddel fordulj el úgy, hogy a fényképezőgép lencséje és a tested kb. 45 fokos szöget zárjanak be, és az arcoddal nézz bele a gépbe. Ettől a tested feszesebbnek, vékonyabbnak tűnik majd.

#4 A sminked erőssége

A legtöbben csak akkor látogatják meg a profi sminkeseket, ha komoly fotózásra vagy életük valamely nagyon fontos eseményére készülnek. Fontos, hogy az elkészült smink harmonizáljon Veled, az egyéniségeddel, és a fotózás stílusával, témájával is.

Elengedhetetlen, hogy megbízz a sminkesedben, alaposan elmagyarázd neki milyen jellegű fotózásra készülsz, mi lesz a téma, de mesélj neki magadról is, például milyen sminkek tetszenek, milyet tudnál elképzelni magadon, illetve a hétköznapokban hogyan szoktad sminkelni magad. Egy profi sminkes ezeket magától is ki fogja kérdezni tőled. Ezek azért nagyon fontosak, mert ha olyan sminket kapsz, ami nem te vagy, amiben feszengsz és nem érzed jól magad, az kihat az elkészült fényképekre is, mert nem fogsz tudni fesztelenül mozogni a kamera előtt.

Ha saját magad készíted el a fotózásra a sminkedet, ügyelj arra, hogy ne aznap sminkeld magad először, illetve ne aznap kísérletezz új stílusokkal és erősségekkel. További tippek fotózással kapcsolatban. Fontos, hogy ha te sminkeled magad, akkor előtte gyakorold be a lépéseket, hogy aznap már rutinosan menjen, és szánj rá időt, hogy a kapkodás és az esetleges izgatottságod ne rontsák el a végeredményt.

#5 A stílus kiválasztása

Fontos eldöntened, hogy milyen stílusú profi fényképek készüljenek rólad. Elegáns, romantikus, vintage, bohém, művészi, szexi, vagy valami más egyéb elképzelésed van? A fotózás előtt válogasd össze a ruhákat, legyen vele összhangban a frizurád, a sminked, a választott környezet, de még az apróbb kiegészítőkre is ügyelj! Érdemes ezeket is jó előre megtervezni, és nem az utolsó pillanatra hagyni, hogy a fotózás napján teljesen fesztelen, nyugodt lehess.

Érdemes olyan stílust választani, ami téged fejez ki, amiben otthonosan érzed magad, hogy az elkészült képeken magadra ismerhess. Pár apróbb dolog még, amire érdemes odafigyelned, hogy a végeredmény tökéletesre sikerüljön:

 • Igazítsd meg az esetlegesen elmozduló, rakoncátlan tincseket, ehhez jó, ha van nálad fésű, hajlakk és pár hajcsat is életet tud menteni…
 • A ruhád megfelelő állapotban legyen, tiszta, gyűrődésmentes, és igazítsd el magadon, ha szükséges. A kilógó melltartópántokra is ügyelj, mert nem minden esetben lehet tökéletesen kiretusálni őket.
 • Gondolj az izzadásra. Nemcsak az időjárás szólhat közbe, a műteremben is lehet izzasztó meleg. Válassz olyan ruhákat, amin kevésbé vagy nem látszik meg ha izzadsz, illetve inkább vigyél magaddal több váltóruhát, mint egyet sem.
 • Általában véve ami megeshet, az meg is esik: vigyél magaddal tűt, cérnát, kisollót, biztosítótűt, ha bármi baleset történik a ruháddal, azonnal orvosolni tudd.

Ezek voltak a legfontosabb dolgok, amire érdemes odafigyelned, hogy az elkészült profi fényképek igazán olyanok legyenek, amilyenre vágysz. Reméljük cikkünk segítségével sikeresen fel tudsz készülni, és idegeskedés helyett át tudod majd élni a fotózás örömeit.

Ha szeretnéd tapasztalt, profi sminkesre bízni megjelenésedet a fotózás napján, keress meg bátran.

 


Elérhetőségek

Nyitvatartás

 • Hétfő - Csütörtök
  10:00 – 18:00
 • Péntek
  11:00 – 19:00
 • Szombat-Vasárnap
  09:00 – 16:00